Suport a l'usuari

Suggeriments, agraïments i reclamacions

La Unitat d'Atenció a l'Usuari atendrà els vostres suggeriments i agraïments, que tindrem en compte per millorar la qualitat dels nostres serveis. El personal de la Unitat també us atendrà en cas que vulgueu presentar una reclamació.

Teniu diverses maneres de fer-ho:

  • Us podeu adreçar personalment a la Unitat d'Atenció a l'Usuari de 10h a 13h i de 16 a 17h de dilluns a dijous, i els divendres de 10h a 14h (excepte festius). La Unitat es troba a la Planta 0, al costat del taulell d'Admissions.
  • En el mateix horari, podeu trucar al 93 567 75 63.
  • També us podeu adreçar a la Unitat mitjançant el personal sanitari que us atén o el correu electrònic atenciousuari(ELIMINAR)@hes.scs.es, o bé per correu postal a l'adreça Unitat d'Atenció a l'Usuari - Fundació Hospital de l'Esperit Sant. Avda. Mossèn Pons i Rabadà, s/n. 08923 Santa Coloma de Gramenet. Tan aviat com haguem rebut el vostre escrit, ens posarem en contacte amb vosaltres per donar-vos resposta al tema plantejat.
  • A més, trobareu bústies amb Fulls de suggeriments / agraïments a la Planta 0, al Soterrani 1 i al Servei d'Urgències. També teniu al vostre abast Fulls oficials de reclamacions al taulell d'Informació del vestíbul de la Planta 0 i a la Recepció del Servei d'Urgències.

La vostra opinió

Pla d'enquestes de satisfacció del CatSalut

Darreres enquestes de satisfacció a la FHES

Enquesta Atenció Urgent 2016

Enquesta Atenció a l'Embaràs, Part i Puerperi 2016

Enquesta Atenció Hospitalària 2015

Enquesta Atenció Especialitzada Hospital 2014

Enquesta Atenció Especialitzada CAP Santa Coloma 2014

Enquesta Atenció Urgent 2013

Enquesta Atenció a l'Embaràs, Part i Puerperi 2013

Enquesta Atenció Hospitalària 2012

Enquestes de satisfacció del CatSalut