Presentació

Estem de celebració L’Hospital de l’Esperit Sant fa 100 anys

L'any 1917 el rector de la parròquia de Sant Adrià de Besòs, Mn. Josep Pons i Rabadà, i el Dr. Jordi Anguera i Cailà van establir un sanatori antituberculós a la masia La Torre Roja, situada al turó del Puigfred de Santa Coloma de Gramenet, al límit amb Sant Adrià de Besòs. Aquest espai amb vocació de tractar les persones malaltes més pobres de la zona aviat va esdevenir el centre tisiològic de més capacitat de Catalunya. Era l'origen de la futura Fundació Hospital de l'Esperit Sant.

Ara la Fundació arriba als seus 100 anys de vida. I ho fa com un hospital modern, innovador i flexible, totalment adaptat als nous temps i fermament compromès amb la població del Barcelonès Nord i Baix Maresme. Transparent i integradora, la Fundació Hospital de l'Esperit Sant s'afanya per oferir cada dia una atenció humanitzada i d'alta qualitat als seus usuaris i a les seves famílies.  

Tota la informació sobre el Centenari

Des d'aquesta web anirem oferint tota la informació referent als actes i les activitats que hem programat per commemorar aquests 100 anys d'un dels hospitals més antics de Catalunya. La celebració comença el mes d'octubre de 2016 i s'estendrà durant un any, fins l'octubre de 2017.

Seran uns mesos plens d'activitats, tant lúdiques com culturals, científiques i institucionals, adreçades als treballadors i a la ciutadania en general. Entre d'altres accions, elaborarem un llibre i muntarem una exposició que il·lustraran la història de l'organització d'una manera gràfica, amena i entretinguda, com demanden els nous temps. També organitzarem xerrades, jornades científiques i activitats lúdiques perquè tothom pugui ser partícip d'aquesta important efemèride. 

Si teniu fotografies d'aquests anys o guardeu algun record o història lligats a l'Hospital, us animem a compartir-los amb nosaltres. Ens els podeu fer arribar completant aquest formulari o al correu centenari(ELIMINAR)@hes.scs.es, incloent les vostres dades de contacte.