La FHES, per sobre de la mitjana catalana en l'índex de satisfacció dels usuaris d’hospitalització

Avaluen l’atenció rebuda durant el seu ingrés amb un 8,75 de mitjana i valoren, sobretot, la informació sobre les proves i el tracte dels professionals

Els usuaris que l'any passat van rebre atenció hospitalària a la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES), és a dir, que van estar ingressats al centre, valoren la seva satisfacció amb un 8,75 de mitjana, una xifra que a Catalunya se situa en un 8,43. És per tant, un resultat positiu, que queda reforçat pel fet que el 92,5% dels usuaris assegura que continuarà venint al centre si en té oportunitat, una xifra que en la mitjana d'hospitals catalans és del 89,9%.

Aquests són alguns resultats de l'enquesta de satisfacció (anomenada Plaensa) que el CatSalut realitza de manera periòdica en tots els centres catalans. Hi destaca, també, que el 100% dels usuaris preguntats afirma que es va sentir en bones mans, quan la mitjana és del 95,3%. 

Entre els aspectes millor valorats hi ha la informació que van rebre sobre les proves (amb un 100% enfront el 93,5% de la mitjana), les explicacions que van rebre quan van marxar de l'Hospital (97,5% vs. 96,2% de la mitjana) i el tracte amb els professionals, especialment amb els metges (98,8% vs. 96,1% de la mitjana), punt que millora de manera notable respecte de l'anterior enquesta realitzada al centre al 2012. El tracte rebut pel personal administratiu i infermer es manté també en nivells d'excel·lència i per sobre de les dades de Catalunya (96,8% i 96,3% vs. 95,3% i 95,6% de la mitjana).

Altres aspectes que milloren de manera destacada respecte de l'anterior enquesta a la FHES són la valoració pel que fa a l'ajuda per controlar el dolor (95,7% vs. 90,7% al 2012) i el temps a la llista d'espera (80% vs. 73,1% al 2012), àmbits en què l'Hospital està treballant de manera intensa en els últims anys. Pel que fa al temps a la llista d'espera, el sondeig situa a la FHES per davant de la mitjana de Catalunya, que és del 75,8%.

Els resultats obtinguts en les enquestes de satisfacció del CatSalut serveixen a l'Hospital per detectar punts de millora i planificar accions per posar-hi solució. En aquest cas, cal millorar la informació sobre l'operació que s'ofereix al pacient, ja que només la van valorar com a positiva un 75,9% dels enquestats, lluny del 92,7% de tot Catalunya.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Millora la valoració del tracte personal del metge