"Que no et faltin braços per rentar-te les mans”, imatge guanyadora del concurs de fotografia sobre rentat de mans

Els professionals han presentat 17 fotografies al certamen, organitzat en motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans

L'elecció ha estat difícil per la qualitat i originalitat de les fotografies presentades, però "Que no et faltin braços per rentar-te les mans" ha estat finalment l'obra guanyadora del I Concurs de fotografia "Salveu vides; netegeu-vos les mans!". Cristina Prats, infermera d'Urgències del torn de tarda, és l'autora de la imatge que servirà per il·lustrar les campanyes de promoció d'aquesta pràctica durant l'any 2016. S'enduu, a més, un lot de productes d'higiene de les mans valorat en 50€.

Al concurs, organitzat en motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que se celebra el dia 5 de maig,  s'han presentat 17 fotografies, on han participat multitud de professionals de diferents àrees de l'Hospital. Totes elles s'utilitzaran, també, en futures accions relacionades amb la pràctica del rentat de mans i s'exposaran al vestíbul de l'Hospital. La Direcció ha felicitat la guanyadora i agrair l'esforç i la dedicació a tots els participants, animant-los a repetir l'any vinent.

Activitats per al Dia Mundial de la Higiene de Mans
El passat dia 5 de maig l'Hospital va organitzar diverses activitats per commemorar aquesta jornada,  amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància que té el rentat de mans en la prevenció d'infeccions relacionades amb l'assistència sanitària.

Durant el matí, es va repartir entre els professionals de l'Hospital un fermall amb l'eslògan "Mans netes", per animar-los tant a ells com als pacients a complir amb aquesta mesura. A l'Àrea d'Hospitalització, el personal d'infermeria va lliurar fulletons informatius als pacients ingressats i en la resta de zones, la campanya es va reforçar amb cartells i missatges en les pantalles informatives. A més, a l'Àrea d'Urgències s'han col·locat nous dispensadors de base alcohòlica per a que tant els usuaris com els professionals es puguin rentar les mans sempre que sigui necessari i, especialment, en moments clau de l'assistència. En l'Àrea Quirúrgica es va presentar el nou Procediment d'higiene de mans prequirúrgica al Bloc Quirúrgic, per garantir encara més la seva pràctica als quiròfans.

Ja fora del marc del Dia Mundial, el dissabte 21 de maig l'Hospital promourà la higiene de les mans en la XVI Jornada de la Salut de Sant Adrià de Besòs, que tindrà lloc de les 11 a les 14 hores a la Plaça de la Vila d'aquest municipi. Des del seu estand, la FHES animarà els ciutadans a practicar el rentat de mans amb solucions alcohòliques i comprovar-ne el resultat amb làmpades ultraviolades.

La higiene de mans salva vides
La higiene de les mans és un indicador de qualitat de sistemes de salut segurs i la seva pràctica ha salvat milions de vides. Per aquest motiu, dintre de l'impuls de la cultura de seguretat del pacient, la FHES treballa per ser un entorn més segur, que faciliti i promogui un correcte rentat de mans, tant entre els professionals com els usuaris i els seus familiars.

Entre d'altres mesures, s'han col·locat dispensadors de base alcohòlica en la majoria de punts d'atenció al pacient (uns 150 en total), s'imparteix formació contínua a tots els treballadors, estudiants i personal de nova incorporació, i s'ha creat un grup de treball específic per avaluar la higiene de mans entre els professionals de tots els torns. Amb tot això, la pràctica del rentat de mans a l'Hospital ha passat del 32'10% al 2014, al 57,50% al 2016.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

“Que no et faltin braços per rentar-te les mans”, de Cristina Prats
Els professionals van participar en les activitats del Dia Mundial de la Higiene de Mans