Integrats tots els aplicatius informàtics utilitzats en el circuit de cribratge de càncer de mama a l’Hospital

El canvi permet treballar d’una manera més àgil i còmoda i millorar aspectes de seguretat i confidencialitat

Els diferents programaris que s'utilitzen en el circuit de detecció de càncer de mama a l'Hospital estan integrats des del passat 18 d'octubre. Aquest canvi en el sistema permetrà als professionals treballar d'una manera més àgil i còmoda, a la vegada que es milloraran aspectes de seguretat i confidencialitat. Concretament, es produeixen les millores següents:

  • Amb la integració, la imatge radiològica es troba digitalitzada al programari IMPACS, quan fins ara s'havia d'imprimir la placa de la mamografia. Això permet visualitzar-la amb una millor resolució i, per tant, millorar el diagnòstic que s'ofereix a la pacient.
  • Incorporació automàtica de les dades relatives a la cita de Diagnòstic per la Imatge en la història clínica del pacient. Això facilita als professionals l'accés a aquesta informació i a la mateixa imatge radiològica a través dels diferents aplicatius.
  • Enviament automàtic de la imatge a la Història Clínica Compartida (HCCC).
  • Millora en la seguretat de la informació relativa al pacient. Es redueix el risc de pèrdua de la informació, ja que tota es troba digitalitzada en el sistema.
  • Possibilitat d'explotació de dades relacionades amb el cribratge de mama a través dels quadres de comandament.

Els programaris integrats són l'ACMA, de cribratge; el sistema xHIS; i el sistema RIS, que des d'aquesta data funcionen en xarxa. En els primers 40 dies de funcionament d'aquest nou circuit s'han digitalitzat amb èxit 413 imatges corresponents a les 413 pacients que s'han visitat al centre.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter