Metges i infermers de l’Hospital es desplacen als centres geriàtrics per atendre-hi els residents

La nova activitat d’hospitalització a residències evita el trasllat a l’Hospital dels pacients fràgils que requereixen atenció mèdica

L'atenció a pacients de residències geriàtriques era una de les prioritats de l'Hospital de l'Esperit Sant per aquest any i ja està funcionant a ple rendiment a Santa Coloma de Gramenet. Des de fa uns mesos, els metges i infermers de la Unitat d'Hospitalització a Domicili (UHD) es desplacen a les diferents residències assistides de la ciutat per tractar aquells pacients que necessiten atenció sanitària i que, d'una altra manera, haurien de visitar el servei d'urgències de l'Hospital i, en molts casos, ingressar-hi.

El principal objectiu d'aquest nou servei és evitar els inconvenients que suposa el trasllat a l'Hospital de les persones grans i en situació de salut fràgil. D'aquesta manera, s'afavoreix la recuperació del malalt en el seu entorn habitual, a l'hora que es millora l'atenció sanitària que se li dóna.

La planificació del servei s'ha treballat de manera coordinada amb totes les residències implicades, adaptant-se a la forma de treballar de cadascuna d'elles i buscant el màxim benestar dels pacients. El projecte va arrencar al mes de juny d'enguany i s'ha anat desplegant durant aquests mesos fins abastar tots els centres geriàtrics de la ciutat. Actualment, ja se'n poden beneficiar els 549 interns dels centres  Ramon Berenguer, Olimpo, BET-SAN, Betània, Or-Blanc, Santa Coloma i Montserrat Botey.

La posada en marxa d'aquest nou servei ha anat també acompanyada de l'ampliació de l'activitat de la UHD a tots els mesos de l'any, ja que des de la seva creació, l'any 1998, la Unitat s'aturava durant el període estival. Tota aquesta feina ha refermat la relació de l'Hospital amb els altres dispositius de la ciutat que ofereixen atenció sanitària urgent.

Més recursos per al pacient fràgil

Per fer front a aquest nou servei, l'Hospital ha dotat la Unitat d'Hospitalització a Domicili amb un nou facultatiu i un nou infermer. També se l'ha proveït d'un nou cotxe per als desplaçaments dels professionals, que se suma al vehicle que ja tenia anteriorment la Unitat per visitar els domicilis particulars. Per l'any 2017, es preveu que 500 pacients ingressin a la UHD, 300 d'ells en domicilis i 200, en residències.

En la mateixa línia prioritària d'atenció al pacient fràgil, l'any 2015 es va obrir l'Hospital de Dia Mèdic i es va contractar un facultatiu per atendre de manera exclusiva els pacients crònics.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Part de l’equip de la Unitat d’Hospitalització a Domicili