Més del 60% de les pròtesis de genoll que implanta l’Hospital de l’Esperit Sant són parcials

La col·locació de pròtesis unicompartimentals, una tècnica mínimament invasiva i poc utilitzada, redueix les complicacions i situa l’estada mitjana dels pacients intervinguts a l’Esperit Sant en menys de dos dies

El centre acull aquest divendres una trobada europea d'experts en cirurgia conservadora de genoll, centrada en el pacient actiu

Més d'un miler de pacients de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) s'han sotmès en els últims 20 anys a una cirurgia conservadora de genoll per mitjà de la col·locació d'una pròtesi unicompartimental o parcial. En els darrers 5 anys, el nombre de pacients a qui s'ha realitzat una artroplàstia de genoll al centre mitjançant aquesta tècnica quirúrgica ha arribat fins al 60%. Aquesta operació, poc practicada en la majoria d'hospitals, permet una ràpida recuperació del pacient, ja que requereix un abordatge mínimament invasiu de la zona perquè només es reemplaça el compartiment de genoll afectat.

Aquest procediment redueix el temps que el pacient ha de romandre a l'hospital després de la intervenció, que a la FHES és d'1,86 dies. També disminueixen les complicacions i els possibles reingressos, que al centre se situen en el 0,53% i l'1,06%, respectivament.

Amb més de 25 anys d'experiència, la FHES ha esdevingut centre de referència a Europa en aquesta cirurgia. La millora continuada de la tècnica, amb especial èmfasi en l'alleujament del dolor i la recuperació de la mobilitat del pacient, unida a la coordinació del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia amb la resta de serveis implicats, com ara Anestèsia i Fisioteràpia, han permès al centre assolir uns ratis d'eficàcia i eficiència excel·lents.

Trobada d'experts europeus en cirurgia conservadora de genoll aquest divendres a l'Hospital
Per compartir coneixements i experiències sobre aquesta tècnica, cirurgians protètics de l'Estat espanyol es reuniran el proper divendres 27 de gener amb facultatius convidats de diferents països europeus a l'Hospital de l'Esperit Sant en el VIII Unigroup. La trobada se centrarà en aquesta ocasió en la cirurgia protètica conservadora en el pacient actiu, un perfil d'usuari que cada cop més requereix pròtesis de genoll.

La jornada comptarà amb dues cirurgies en directe, comunicacions i debat, on es tractaran els avenços en cirurgia ortopèdica del pacient actiu, com són la cirurgia unicompartimental i l'artroplàstia total de genoll amb implants cinemàticament avançats i navegació.

Acte emmarcat en el Centenari de l'Hospital
La Fundació Hospital de l'Esperit Sant va néixer l'any 1917 com a sanatori antituberculós per a persones sense recursos a la masia La Torre Roja a Santa Coloma de Gramenet. Per celebrar els seus 100 anys, l'Hospital ha planificat un seguit d'activitats, entre les quals es troba el VIII Unigroup, que van començar el mes d'octubre de l'any passat i s'allargaran fins el mateix mes d'enguany. El programa del Centenari consta d'actes científics, institucionals i ludicoculturals, adreçats tant a la ciutadania com als professionals, que serviran per enfortir les relacions amb els treballadors i la població i compartir coneixement amb el territori.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El volum d’artroplàsties parcials de genoll que realitza l’Hospital el situa a l’avantguarda europea en aquest tipus de cirurgia