L’Hospital es reforça per assumir l’augment de visites durant els mesos de fred

S'han activat, com cada any, les mesures del Pla d’Hivern

Coincidint amb els dies de fred, els casos de grip augmenten perquè les baixes temperatures afavoreixen la difusió del virus. Això provoca que, any rere any, les malalties dels pacients crònics es multipliquin i les visites als serveis d'urgències d'arreu del país s'intensifiquin.

L'Hospital no n'ha estat una excepció. Per fer front aquest augment d'activitat  viscut durant els mesos de desembre i gener, el centre ha posat en marxa, com cada any, diverses mesures excepcionals incloses en el Pla d'Hivern, com la contractació de més personal o la reformulació de l'Àrea Polivalent a Urgències, amb capacitat per a 16 pacients.

Durant aquest període, s'han utilitzat tots els llits disponibles a les plantes d'hospitalització per ingressar pacients provinents de l'àmbit d'Urgències, alhora que s'ha mantingut tota l'activitat quirúrgica prevista. Més enllà de les parets del centre, s'ha intensificat l'activitat d'Hospitalització a Domicili, tant en domicilis particulars com en residències assistides, amb mitjanes de fins a 17 i 18 pacients diaris. Aquest servei permet evitar el desplaçament dels pacients més fràgils al centre. Essencial ha estat també en aquest sentit la coordinació del centre amb la resta de serveis assistencials del territori.

Amb tot això, la FHES ha prestat atenció al 3,5% més de pacients que han arribat a Urgències durant aquests dies.

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Control d'infermeria d'Urgències