L’Hospital impulsa la millora de les competències interculturals dels professionals

S’ha impartit un curs sobre cultures foranes promogut pel Nucli Promotor de la Participació, que treballa des de fa un any i mig per abordar temes com la immigració o la discapacitat

Fa unes setmanes, una dotzena de professionals de les àrees ginecològica, obstètrica i de neonatologia van poder aprofundir en el coneixement de les cultures àrab, xinesa i romanesa gràcies a una sessió formativa impartida per mediadors interculturals. Per mitjà de l'anàlisi de situacions viscudes en la pràctica diària, els assistents van poder compartir els seus dubtes i preocupacions, i van rebre informació i eines per gestionar la diversitat cultural en el seu servei.

L'objectiu final d'aquesta formació era facilitar la relació i el tracte entre pacient i professional, tot millorant l'eficàcia de les intervencions. L'activitat s'ha iniciat per una de les àrees on més pes tenen els usuaris d'aquestes cultures, i un cop valorada la seva utilitat es podria ampliar a professionals d'altres àmbits de l'Hospital.

El Nucli Promotor de la Participació
Es tracta d'una acció formativa organitzada per la Unitat d'Atenció a l'Usuari i impulsada pel Nucli Promotor de la Participació (NPP), òrgan assessor de la FHES que aborda àmbits que històricament han quedat en segon pla dins de les prioritats de l'organització, com són la immigració, la participació comunitària o la discapacitat. Aquest grup funciona des del març de 2016 i està format per 6 membres, 3 d'ells professionals de l'Hospital (Vicenç Perelló, Director Gerent; Sònia Bellavista, Cap de la Unitat d'Atenció a l'Usuari; i Àrit Roig, Cap de la Unitat d'Imatge i Comunicació) i 3 d'ells membres externs de l'organització.

Coneix els membres externs del Nucli Promotor de la Participació!

Pilar Puig, regidora i càrrec de confiança a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet durant més de 30 anys. Actualment jubilada.
"L'Hospital ha de ser una peça dinamitzadora de la integració social"

Empar Villanueva, Exdirectora d'Infermeria i exresponsable de Responsabilitat social corporativa de Badalona Serveis Assistencials (BSA). Actualment jubilada.
"La participació de la ciutadania és bàsica per a la seva corresponsabilitat"

Josep Farrés, Director dels Serveis de Valoració i Orientació a Persones amb Discapacitat de Badalona (CAD Badalona).
"L'ideal seria que els serveis socials bàsics, l'atenció primària i l'especialitzada sanitària i social treballessin en programes integrats"

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

El Nucli Promotor de la Participació està format per 3 professionals interns i 3 persones externes amb gran coneixement en els temes que aborda el grup