La FHES col·labora amb un programa d’atenció integrada per a pacients crònics complexos que redueix un 40% les visites a urgències i un 30% els ingressos hospitalaris

Els pacients crònics complexos atesos per l'Institut Català de la Salut (ICS) a ciutats com Badalona o Santa Coloma de Gramenet s'estan beneficiant d'una major i millor atenció al seu domicili gràcies a un programa assistencial que està esdevenint referent internacional en el seu àmbit.

En concret, aquests pacients -gent gran, amb malalties cròniques i fragilitat- han rebut a casa seva el doble de visites de professionals d'atenció primària, en col·laboració amb equips comunitaris d'hospitalització, rehabilitació i atenció pal·liativa al domicili, així com també amb serveis socials municipals. D'altra banda, els pacients han reduït fins a un 40% les visites a urgències, i han ingressat  un 30% menys. A més, quan han quedat hospitalitzats s'hi han estat menys temps: de mitjana, no més de 8 dies, quan abans s'hi passaven prop de dues setmanes. En conclusió, tot plegat ha contribuït a que els pacients hagin augmentat un 3% el temps passat a casa després de ser atesos pel programa.

La regió Metropolitana Nord de l'ICS va començar a desplegar aquest model l'any 2018, coordinant l'atenció primària i l'Hospital Germans Trias; posteriorment, es va estendre al territori d'influència de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant.

El programa, anomenat ProPCC, garanteix una atenció integrada domiciliària de les necessitats sanitàries i socials de pacients crònics complexos i d'altres amb malalties cròniques avançades, que tenen un pronòstic de vida limitat.

Telenotícies - Menys ingressos a l'hospital i a urgències de pacients crònics complexos - 3Cat (ccma.cat) 

Compartir a Facebook Compartir a Twitter

Enllaços relacionats