L’Hospital homenatja els seus treballadors amb el llibre "Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l’Hospital de l’Esperit Sant (1917-2017)"

El Conseller de Salut ha participat en l’acte central del Centenari de l’organització, durant el qual s’ha presentat el llibre

L'obra, que es podrà adquirir a la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma de Gramenet, s'estructura en capítols temàtics i inclou una vintena d'entrevistes a persones que treballen o han treballat a la Fundació

La Fundació Hospital de l'Esperit Sant ha presentat públicament aquest matí el llibre Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017) coincidint amb el compliment, aquest diumenge 23 d'abril, del seu primer centenari. L'acte de presentació de l'obra ha comptat amb la participació del Conseller de Salut, Antoni Comín, que n'ha redactat el pròleg, i que ha estat acompanyat pel President del Patronat de la FHES, Josep Maria Cortès, i per nombroses autoritats municipals i del sector de la salut del territori.

El moment més emotiu de l'acte ha arribat amb la conversa amb dos extreballadors del centre que, pel paper clau que han jugat en la història de l'organització, han estat entrevistats per a la redacció del llibre. José Moreno, cirurgià i un dels artífexs del concert de la FHES amb la Seguretat Social l'any 1972; i Pilar Argelés, directora d'infermeria del 1985 al 2000, impulsora a l'Hospital del model d'atenció integral del pacient i antiga interna del sanatori, han explicat curiositats del seu pas per la Fundació i com van viure alguns moments transcendentals de la seva història. 

Aquestes són dues de la vintena d'entrevistes a treballadors i extreballadors del centre que inclou el llibre del Centenari, i que són una mostra simbòlica dels centenars de persones que han passat per l'organització en tots aquests anys. L'obra, que ofereix una visió de la història d'una manera temàtica i amb un estil fresc i àgil, s'estructura en capítols que es poden llegir de manera independent. Aquesta mirada fresca es contraposa amb la perspectiva cronològica i històrica que ja s'havia tractat de manera rigorosa en el llibre editat en motiu del 75 aniversari de l'organització. 

Compartir a Facebook Compartir a Twitter