Tinc una visita o prova

Com fer un canvi d'hora per una visita o prova
Us preguem que, en cas que no pugueu assistir a la visita o prova que teniu programada, truqueu al telèfon 93 567 75 65 de dilluns a dijous de 9 a 17.30 hores i divendres de 9 a 15 hores, per tal de desprogramar-la. Rebreu una nova data per a la vostra cita.

Si és el primer cop que veniu a l'Hospital, passeu pel taulell de Programació per tal de verificar les vostres dades personals.

La distribució de visites a la FHES està automatitzada. Quan arribeu, dirigiu-vos a les torres del gestor de cues (Qmatic) situades davant del taulell d'Informació i Programació a la Planta 0. Introduïu-hi la Targeta Sanitària Individual (TSI) i us sortirà un tiquet que indicarà l'hora, la sala d'espera i la consulta on us heu de dirigir per ser visitats. Això servirà per confirmar la vostra arribada a l'Hospital.

Aneu cap a la sala d'espera i allà sereu avisats per mitjà d'una pantalla de TV i una alerta sonora.

Si heu de programar una propera visita, quan sortiu de la consulta  no oblideu passar pel taulell de Programació, on us donaran dia i hora.

Dispensació ambulatòria de medicaments

Si heu de recollir medicació a l'Hospital per indicació mèdica, abans de la visita haureu de passar també obligatòriament per les torres del gestor de cues (Qmatic) de la Planta 0. Un tiquet us indicarà que heu d'adreçar-vos a l'Àrea de Dispensació Ambulatòria del Servei de Farmàcia (Soterrani 3), amb el nom de la sala d'espera i la consulta.

Què heu de portar el dia de la visita

  • La Targeta Sanitària Individual (TSI)
  • La carta de citació
  • Tota la documentació que us hagi indicat el vostre metge
  • Si esteu citats a una prova, no oblideu seguir totes les normes de preparació que us hem facilitat a l'Hospital

És important...

  • Veniu acompanyats d'una sola persona
  • Procureu no venir abans de l'hora de la cita per estalviar-vos esperes innecessàries
  • Col·laboreu amb l'equip que us atén i respecteu les normes de la institució. Es tracta de millorar, entre tots, l'assistència sanitària que us oferim.
  • Si necessiteu un justificant conforme us hem visitat, sol·liciteu-lo al taulell de Programació.
  • Si teniu dubtes i/o necessiteu algun aclariment, adreceu-vos al personal de la vostra consulta.